Land jeg vil besøke

Vi liker å reise, men har ikke fått reist så veldig mye ennå. Vi har vært i type Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Portugal, Tyrkia, Hellas og Bulgaria men der stopper det. Har lyst å dra til litt mer eksotiske reisemål. Jeg liker å se og oppleve landet og ikke bare ligge på stranden, det blir så kjedelig i lengden. Og når man reiser med unger blir man fort liggende ved et basseng og det er litt kjedelig det også!

USA: Er et sånt land som man bare må ha vært i en eller gang i livet, bare for å ha gjort det. Her måtte vi ha blitt en stund fordi jeg vil innom Florida og Sea World å svømme med Delfiner. Kjøre Route 66 på motorsykkel, besøke New York og Grand Canyon. Det er jo bare 17-18 år til jeg kan dra fra ungene for en litt lengre periode og hvis jeg begynner å spare nå så rekker jeg det kanskje!


Brasil: Har lyst å oppleve karnevalet i dette landet selv om jeg ikke synes det er altfor kult å kle seg ut, så er dette litt mer klasse over dette karnevalet enn marihønene, zombiene, fotballspillerne og kattene man finner i Norge i karnevalstiden. Også må man jo se "jesusen" som ser utover Rio. Og ikke minst, danse samba!!Maldivene: Jeg får vondt i hele meg av å se bilder fra dette stedet, hit skal jeg på bryllupsreise, men det blir vel mærmere den 40. bryllupsdagen før jeg får dratt på dette eksklusive reisemålet! Tenk å dykke her da, og svømme med de svære Manta Rayene?! Guud! Og spise på en restaurant under vann med fiskene svømmende rundt seg må være det kuleste, skulle ønske jeg var rik!


Madagaskar: Kun fordi jeg har sett filmen! Men øyen har visstnok et stort mangfold av dyre- og plantearter som må sees. Blant annet Lemuren som bare lever her. Tror jeg hvertfall, mener å huske noe fra mine geografistudier på Universitetet =)


Sør-Afrika: En safari må også oppleves og er lagt til på "ting jeg må gjøre i løpet av livet" listen. 

 Egypt: Kamelsafari,  og pyramidene er must å se her nede. Ellers synes jeg ikke dette afrikanske landet er så veldig spennende. Blir det noe mumiaction mens jeg er der skal jeg ta tilbake det jeg sa om lite spennende!

 
Japan: Man hører så mye om dette landet og fattigdommen pg alt det der mindre positive, men når man ser bilder av Tokyo så ser det absolutt ikke sånn ut. Må observeres på egenhånd! 

 


New Zealand: Jeg elsker naturen på New Zealand, tenk å gå tur i fjellene og skogene der! Er jo et av verdens mest romantiske land også, det skader ikke.

 
Australia: Er egentlig ikke et sted jeg MÅ til, men vil jo gjerne se Operahuset i Sydney, kanskje ta en tur i operaen, men for å få det til må jeg først overbevise meg selv om at det kan bli kjekt og så må jeg overtale gubben.. Godt det er en lang flytur ned der. Det store håpet er jo å treffe "Skippy the busk kenguru" når vi er her!

 
Borneo: En tur i regnskogen for å se tigre og leoparder. Forhåpentligvis holder slangene seg langt unna!

 
Diverse øyer i Karibien: Kunne tenkt meg å dra på cruise i karibien, og besøke mange av øyene her. Blant annet Jamaica, St.Lucia og Barbados! Dykke i korallrevene, hvis jeg tør. Er jo bittelitt redd haier. Men Nemo passer nok på meg, Han er jo venn med haiene =) 

 
Cuba: Har lest en bok hvor handlingen foregår i Havanna. Og jeg lever meg sånn inn i bøkene at det føles som jeg har vært her. MÅ tilbake sammen med Marius! 

 

 

 Svalbard: Jeg elsker isbjørner, så vil gjerne se dem i deres naturlige miljø. Det samme med pingvinene! Å dra på brevandring hadde også vært kult. 


Så folkens, når jeg er 80 år, har hoppet strikk på New Zealand, dykket på Maldivene, snowboardet i alpene, Svømt med delfiner og sust gjennom route 66 i USA MÅ dere følge med på bloggen for en oppdatering! Ikke minst bilder fra meg som pusekatt under Mardi Gras i Rio, liggende på sykehuset etter et hjerteinfarkt som oppsto under møtet med en hai under vann eller en knekt fot i Alpene! VI skrives!

 
 

 

 

9 kommentarer

May-Teresa

29.10.2011 kl.20:12

jeg vil til usa og australia.

Aina

29.10.2011 kl.20:14

Du vil jo til alle de samme landene som jeg vil! Jeg styrer unna Svalbard og Australia, og legger inn Skottland og Malaysia i stedet ;)

Apropos Route 66. I fjor sommer dro hele familien til ei jente i klassen til datteren min til USA. Faren, som er ihuga motorsykkelfantast, hadde drømt om å kjøre hele strekningen siden han var veldig ung. De hadde spart til turen i flere år. Mor og far kjørte hele strekningen med hver sin datter i sidevogn (da 9 og 11 år gamle). De var borte i 4 uker. Det er mye som går an selv om man har barn, må bare planlegges litt mer :)

Fru Tangen-Sleipnes

29.10.2011 kl.20:20

Aina: å? Så morsomt da. Svalbard er bare pga isbjørnene. Hehe, så det er ikke veldig prioritert å dra dit.. Ikke Australia heller.

Ja, alt går nok an, men det virker bare litt håpløst akkurat nå =) Vi må nok spare i flere år vi og, og det er nok en tur ungene har stor stor glede av om de er gamle nok, så jeg unner dem å bli med.

karolifee

29.10.2011 kl.20:31

mange av de land som du nevnte vil jeg også besøke :)

Niina

29.10.2011 kl.20:34

Helt enig med deg, mye jeg vil besøke! USA - New York, Los Angeles, Miami, Seattle, Hawaii og andre severdigheter.. Australia, Dubai, Roma, Tokyo, ååh, listen er uendelig!! :)
Da er det bare å komme seg ut av drømmeland, og reis avgårde!

God tur!

Sarah Michelle

29.10.2011 kl.20:51

samma her !

lenamon

29.10.2011 kl.21:33

Mange flotte reisemål der. Selv kunne jeg lett plukket USA, Cuba og Svalbard til min egen liste ja. Bare vente til jeg blir millionær først!

Fru Tangen-Sleipnes

29.10.2011 kl.21:43

lenamon: Var det da.. Om jeg vinner i lotto skal jeg ta med familien jorden rundt.. Men sannsynligheten er jo meeeget liten for at det skjer! Jeg skulle på det criuset i karibien med en eks, men 4 uker før vi sku dra ble det slutt... Ekstremt dårlig timing og ingen av oss dro.. alt var betalt.. IRRITERENDE!

Skriv en ny kommentar

Fru Tangen-Sleipnes

Fru Tangen-Sleipnes

26, Bergen

Sykepleierstudent fra Bergen som er bosatt i Horten med mann og to barn.

bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits