Er ikke bare bare å skulle bygge på et hus..

I dag har jeg fått sykehusturnusen min. Er så klar for å bli ferdig med 2.året av sykepleien!Og jeg vet at min kjære mann ser voldsomt frem til å ha pappapermisjon. Gleder meg til han skal stå opp om natten, underholle en sur unge, lage middag og vaske klær! Hihi.

Emma er så flink å gå, og går over alt her.

Har snakket med Osterøy kommune om å bygge på huset. Hvorfor i all verden kan ikke ting bare være enkle. Alt er så komplisert og vanslelig at jeg blir helt matt! Skulel tro det var selve byggingen som var vanskelig og tok tid, men dette her tar jo en evighet! For å få bygge ut må vi:

1. Søke dispensasjon til å få bygge ut siden bruket ligger i et såkalt LNF-område. Ifølge den snille damen jeg snakket med gikk dette stort sett bra, men det kostet en del mer.

2. Vi kan sende en "søknad uten ansvarsrett" med tegninger i dimensjonen 1:50 eller 1:100 med nøyaktige mål. Tegne tegningene kunne vi gjøre selv. Og jeg lurte jo da på om det var mulig å samtidig søke om å få bytte ut/sette inn nye vinduer. Men da ble det en søknad som vi ikke kunne søke om selv. Og det kostet enda mer.. Flott!

Også må vi sende med kart og en liste med naboenes samtykke. Nå tror jeg ikke noen vil ha noe imot det lille påbygget vårt da, men regler er regler. Godt jeg setter i gang med tenkingen nå, for dette kan ta tid! Husker jeg hatet dette dimensjonsgreiene når jeg gikk på skolen, men dette her klarer sikkert gubben å få tegnet :P Damen skulle hvertfall sende meg alle papirer i morgen.

Vi skal altså bygeg på det lille hjørnet til høyre på huset her. Det er allerede bygget på litt, så vi må bare bygge videre resten. Blir så deilig med stort bad og kjøkken!
 

2 kommentarer

hestiaverden

27.03.2012 kl.16:18

Småbruket ser så fint ut!!! Jeg har forferdelig lyst til å bygge på huset litt, for vi trenger større bad, men det er så "kviasamt" å skulle begynne med alle søknadene, det er dyrt og det tar tid. Hurra for det norske byråkratiet. Man kan jo ikke bare gå rundt og bruke egne penger til å bygge på eget hus på egen tomt uten at samfunnet skal tjene litt på det ;o)

Ha en fortsatt fin dag!

-klem-

Fru Tangen-Sleipnes

27.03.2012 kl.21:33

hestiaverden: Nei, de skal jo tjene penger på alt! Men vi må bygge på litt, så like greit å få det gjort. Men herregud for et styr! Snill du er som gidder å lese fjaset mitt da! =) Bare å hoppe i det med søknader og det hele! =)

Skriv en ny kommentar

Fru Tangen-Sleipnes

Fru Tangen-Sleipnes

26, Bergen

Sykepleierstudent fra Bergen som er bosatt i Horten med mann og to barn.

bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits