Tid for å plante blomster og sette poteter snart!

Vi har hatt en plan om å lage potetåker utenfor. Men har liksom aldri fått fingen ut. Nå begynte det å haste, da potetene helst skal i jorden rundt 17.mai. Men først skal settepotetene ligge ca.10 dager i vinduet, så de begynner å spire og gro. Først da er de klare til å settes i jorden. Så på vei hjem fra Bruvik i dag, stoppet vi på gartneriet å kjøpte settepoteter, 20 jordbærplanter og jord med kugjødsel. 

Da vi kom hjem satte Marius i gang med blomsterbedet til jordbærplantene. Jeg får komme tilbake til hvordan det blir seende ut. Men det skal bli kjempe fint. Utfordringen var å finne en plass til dem, da de liker en del sol. Så nå får vi håpe at det ikke kommer mer frost her før til vinteren igjen.

Jordbærene vi valgte er Korona, som er den vanligste typen her på Vestlandet. Den er litt mer hardfør enn de andre typene. Så vi tenkte vi sku begynne med den, jordbærjomufruer som vi er. Potetsorten vi valgte var Beate. Dette var egentlig helt tilfeldig, da de også hadde Kerrs PInk og Mandelpoteter. Jeg synes mandelpotetene ofte blir så små, og det orker jeg ikke å skrelle på.

Ungene var trøtte å sure etter en lang dag på Bruvik, og løp rundt å pøblet seg inne på gartneriet. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Fru Tangen-Sleipnes

Fru Tangen-Sleipnes

26, Bergen

Sykepleier fra Bergen som er bosatt på osterøy med mann og to barn.

bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits